How to: een hoge knot met een haardonut

Voor mensen met dun of niet heel lang haar is de haardonut de uitvinding van de eeuw. Met deze ‘donut’ heb je ineens een hele dos haar en een prachtige dikke, en volle knot. Vandaag ga ik je laten zien hoe je een haardonut gebruikt!

Een haardonut gebruiken is supersimpel en iedereen kan het, je moet alleen wel even weten wat je precies moet doen. Allereerst heb je nodig:

  • kam
  • spiegel(s)
  • haarspeldjes
  • haardonut
  • elastiekje
  • haarlak (optioneel)


Schwarzkopf Osis+ Hairspray | Opia haarspeldjes (Primark) | Haardonut (Primark) | Elastiekje (Etos)

Stap 1
Kam je haar door totdat er geen klitten meer in zitten en je er fijn mee kan werken. Je kan eventueel nog wat mousse erin doen, een olie of een ander haarproduct wat jij fijn vindt. Ik heb mijn haar gewassen met Aussie shampoo (review volgt) en daarna de conditioner gebruikt.


Stap 2
Kam je haar in een paardenstaart hoog op je hoofd. Je kan uiteraard ook een lage paardenstaart maken maar ik vind een hoge knot leuker staan. Zorg dat je geen enkel plukje mist.

 

Stap 3
Haal je paardenstaart door de haardonut en druk hem goed tegen je hoofd aan. Nu pak je steeds een plukje uit je paardenstaart, druk het mooi tegen de haardonut aan en zet vervolgens vast met een haarspeldje. Dit ga je doen met je hele paardenstaart. Je pakt steeds een plukje en zet die vervolgens vast met een haarspeldje. Het is aan jou of je dit netjes wilt doen of dat je een beetje een messy look wilt 😉 Zorg wel dat je niets meer ziet van de haardonut, dat is niet zo mooi.

Stap 4
Als je hele paardenstaart rondom de haardonut gespeld is zal je merken dat als je wat langer haar hebt er allemaal rare plukjes uit de donut hangen. Al deze plukjes pak je en wikkel je om de knot heen, vervolgens zet je ook deze plukjes weer vast met een speldje.

Zo, wat haarlak eroverheen en klaar is jouw hoge knot! Zoals je ziet ben ik gegaan voor de messy bun, alleen is ‘ie iets té messy want je ziet nog een klein stukje van de donut oeps. DIt is gelukkig makkelijk te verhelpen door je haar wat te bewegen en verspreiden!

Ik hoop dat jullie wat gehad hebben aan deze tutorial en ik vind het altijd leuk om jullie eindresultaten te zien via twitter of facebook. Tot de volgende keer!

2 thoughts on “How to: een hoge knot met een haardonut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *